Trupstatus #3: Bekræftede og rygter
William Nistrup ishockey

Så kom den måske vigtigeste dansker på plads. Her på champagnebugten.dk havde vi frygtet at Rasmus Andersson var på vej væk, men heldigvis har parterne kunne enes om en kontraktfornyelse. Man må ikke lade en mand, der laver 61 point gå til andre klubber!

Ellers har der ikke været de store nyheder på spillerfronten, hvor der stadig officielt mangler en afklaring på følgende ni danske spillere:

  • David Grubak
  • Oscar Schulze
  • Frederik Bjerrum
  • Gustav Green
  • William Nistrup
  • Joachim Holten-Møller
  • Mathias Lehmann Hansen
  • Jacob Gammelgaard
  • Morten Jensen

Som skrevet i trupstatus #2 så mener Champagnebugten.dk, at der er indgået aftaler med de to sidstnævnte, men disse er endnu ikke offentliggjort.Status lige nu

Vi mangler en direkte erstatning for Nihlstorp i målet og vi tror på, at Grubak forlænger sin kontrakt.

På backsiden er der tilgang af en dansk topback, mens vi mister Bertram Jelert, der var syvende back i det meste af sæsonen.

Hvis Både Oscar Schulze og Joachim Holten-Møller  forlænger, så tror vi, at der kun hentes en importback og at man starter med syv backs.

Det forventes, at Holten Møller forlænger, hvilket kan stille spørgsmålstegn ved Oscar Schulzes fremtid på holdet, da han vil være henvist til en sæson, hvor han indleder den som syvende back, allerede inden en eventuelt ottende udenlandsk spiller er hentet ind.

LÆS MERE: VM-sangen er ude: Se og hør den herNistrup stopper

På angrebssiden ser det lidt sværere ud.

Gade har allerede meddelt sit karrierestop og Champagnebugten erfarer nu, at William Nistrup er vej ind for at aftjene værnepligt, måske i hans fars fodspor i Den Kongelige Danske Livgarde.

Lige nu er der altså syv ud af de ni pladser i de tre topkæder på plads – og så Pison på kontrakt.

Med en forventet tilgang af to importspillere på angribersiden, så må det forventes, at kontrakten med Rasmus Andersson betyder et farvel til Frederik Bjerrum.

Selvom der lukkes aftaler med Green og Lehmann, må vi forvente, at der skal findes en ung breddespiller som 13. forward.

Dette vil sandsynligvis være en ung spiller, enten hjemvendt fra ungdomsishockey i Sverige eller Finland eller af en anden københavnsk klub.

Det kan være en svær opgave, da denne spiller vil kunne se frem til mindre spilletid, end vedkommende vil kunne få både i både Herlev og Rødovre. Omvendt virker det heller ikke til, hvis man ser på Philip Schulz’ afsked med Rødovre, til at de ligefrem flokkes til Vestegnen, hvis der er andre muligheder.

Friberg/Hagen plejer at hive en kanin på af hatten, så det bliver spændende at se, hvilken kanin der kommer frem mod endnu et titelforsvar.

Alt dette forventer vi er på plads i løbet af maj måned. Så mon ikke, at der er nogle kontraktforlængelser og måske en enkelt ny ung dansk spiller på vej.Puslespillet og det rigtige hierarki

Hvert år er det et puslespil, hvor klubben gerne vil have nogle nøglespillere på plads, før man lukker kontrakten med andre spillere.

Måske er der spillere fra andre klubber, så har udvist interesse for at komme til klubben. Disse skal vurderes, hvorledes deres kvalitet passer ind på holdet, samtidig med at man sikrer, at hierarkiet på holdet er intakt.

Det er her, hvor Morten Hagen i de senere sæsoner har gjort en stor forskel.

Her på Champagnebugten mener vi, at fundamentet til de to seneste guldhjelme er en gennemsyret vindermentalitet, samt at den enkelte spiller kender og respekterer sin plads.

Er du øverst i hierarkiet, så skal du skal du både gå forrest og samtidig have respekt for, at man vinder som et hold. Det er jo det, som vores imports, med Olsson i spidsen, har vist på fornem vis.

Så det er ikke bare at finde fire imports mere, de skal både have niveauet til at gøre en forskel, men også det rette mind-set. Truppen skal være designet korrekt, og de nye spillere skal kende deres rolle.

Vi vender tilbage med en ny trupstatus, nå de danske spillere er på plads. Der vil vi også gå mere i dybden med de tomme importpladser.

Spiller Status
David Grubak (GK) Forventes at forlænge
Cristopher Nihlstorp (GK) Stopper
Joachim Holten Møller (D) Forventes at forlænge
Oscar Schulze (D) Forlænge/Ny dansk klub
Bertram Jelert (D) Stopper
Jacob Gammelgård (D) Kontrakt skulle være på plads, men ikke offentliggjort
Mathias Røndbjerg (D) Rungsted Seier Capital
Morten Jensen (D) Kontrakt skulle være på plads, men ikke offentliggjort
Sebastian Bergholt Rungsted Seier Capital (Tilgang fra Aalborg)
Shane Hanna (D) Til ICEH
Tim Daly (D) Til DEL2
Alex Wideman (F) Forventes at skifte til anden liga
Nikolaj Rosenthal (F) Rungsted Seier Capital
William Nistrup (F) Stopper
Gustav Green (F) Forventes at forlænge
Nikolai Gade (F) Stopper
André Pison (F) Rungsted Seier Capital
Hampus Gustafsson (F) Rungsted Seier Capital
Rasmus Andersson (F) Rungsted Seier Capital
Frederik Bjerrum (F) Forventes at skifte til ny dansk klub
Marcus Olsson (F) Rungsted Seier Capital
Nichlas Hardt (F) Rungsted Seier Capital
Charlie Sarault (F) DEL2
Mathias L. Hansen (F) Forventes at forlænge
Mattias Persson (F) Rungsted Seier Capital