Trupstatus: Bekræftede og rygter
Rasmus Andersson Rungsted Ishockey

Mens guldrusen stadig pulser i blodet, så tager vi her et kig på trupsammensætningen for den kommende sæson med udgangspunkt i mesterskabsholdet.

Den første officielle tilgang er endnu ikke kommet, men mon ikke den bare ligger og venter på at komme frem fra den berømte skuffe i Thomas Fribergs skrivebord?

Allerede nu har tre spillere meldt ud, at de stopper karrieren. Mens Nikolai Gade og Cristopher Nihlstorp bekræftede det på TV med guldhjelmen på hovedet, så har også Bertram Jelert valgt at lægge skøjterne på hylden.

Se en status, et konkret rygte og ikke mindst en status på grundspillets mest scorende danske spiller, Rasmus Andersson, herunder:Spiller Status
David Grubak (GK) Forventes at forlænge
Cristopher Nihlstorp (GK) Stopper
Joachim Holten Møller (D) ?
Oscar Schulze (D) Forventes at forlænge
Bertram Jelert (D) Stopper
Jacob Gammelgård (D) Forventes at forlænge
Mathias Røndbjerg (D) Rungsted Seier Capital
Morten Jensen (D) Forventes at forlænge
Shane Hanna (D) Til ICEHL
Tim Daly (D) Til DEL2
Alex Wideman (F) Forventes at skifte til anden liga
Nikolaj Rosenthal (F) Rungsted Seier Capital
William Nistrup (F) Forventes at forlænge
Gustav Green (F) Forventes at forlænge
Nikolai Gade (F) Stopper
André Pison (F)) Rungsted Seier Capital
Hampus Gustafsson (F) Forventes at forlænge
Rasmus Andersson (F) ?
Frederik Bjerrum (F) Forlænge/Ny dansk klub
Marcus Olsson (F) Rungsted Seier Capital
Nichlas Hardt (F) Rungsted Seier Capital
Charlie Sarault (F) DEL2
Mathias L. Hansen (F) Forlænge/Ny dansk klub
Mattias Persson (F) Rungsted Seier CapitalDansk back på vej

Mens rygterne i chatten på Hockeymagasinet mest af alt har omfattet den svenske angriber Alexander Bengtström på det seneste, så er der rygter om, at der er en dansk back fra Metal Ligaen på vej til Rungsted Seier Capital.

LÆS MERE: Guldoverblik: Se hvad der bliver skrevet om mesterskabetRasmus Andersson: Fra ubeskrevet blad til efterspurgt herre

Da Rasmus i 2017/2018 sæsonen skiftede til Rungsted Seier Capital efter at have brugt over seks år i svensk ungdomsishockey, var det de færreste, der kendte til den højrefattede wing.

Den nu 23-årige forward er nu blevet en af Metal Ligaens mest ombejlede spillere, efter han lavede 55 point i 47 kampe i grundspillet, samt var en afgørende faktor i finaleserien for Rungsted Seier Capital.

Andersson har igennem årene hos Rungsted lagt mere og mere på, hvor pointtallet konstant er blevet forbedret. Det er indtil videre toppet i den seneste mesterskabssæson, hvor Andersson blev sæsonens mest scorende danske spiller.

Kan Andersson tage næste skridt på sin karrierevej hos Rungsted Seier Capital? Det er så det helt store spørgsmål, som både Andersson og Rungsted Seier Capital forsøger at finde ud af i disse dage.

Med 55 point er det svært at forsvare, at Andersson ikke skal længere frem i hierarkiet. Til sammenligning er det kun Kasper Degn, 57 point i 42 kampe i 2007/2008, der har haft en bedre sæson i en Rungsted/Nordsjælland-trøje end Rasmus Andersson siden årtusindskiftet.

Men er der plads til det? Og er der samtidig råd til og vilje til at betale Andersson den lønstigning, man med god grund må forvente ovenpå den netop overståede sæson?

Den ene af de to topkæder virker nærmest allerede sat med Hardt, Olsson og Persson. Det er svært at komme på argumenter for, hvorfor de tre ikke skal fortsætte sammen ovenpå en mesterskabssæson, hvor de i den grad var guld værd.

Retter vi blikket mod den anden af topkæderne, så må der forventes mindst en, hvis ikke to udenlandske profiler i den. Her virker Nikolaj Rosenthal på mange måder selvskreven til en plads på den ene af de to wing-pladser.

Kan en kæde med Rosenthal, Andersson og en udenlandsk center være en løsning? Eller vælger man at se i retning af en udenlandsk center og wing, hvorved Andersson bliver svær at rykke frem i formationerne og hierarkiet.

Det er på mange måder lidt et luksusproblem, som man står med hos Rungsted Seier Capital, hvis man står og har svært ved at finde plads til sæsonens mest scorende danske spiller i en af topkæderne.