Trupstatus: Mesterskabskandidat og våde drømme
Rungsted Ishockey Tim Daly

Rungsted Seier Capital ligner mere og mere et hold, der kan udfordre Herning Blue Fox og Aalborg Pirates i toppen af Metal Ligaen.

Med signingen af Shane Hanna og de efterhånden yderst stærke rygter om tilgang af Nichlas Hardt, Morten Jensen og Charlie Sarault så “mellemåret” ud til at blive en sæson, hvor Rungsted Seier Capital kan forsvare guldet på stærkest mulige måde.

Styrket top på forwardsiden

Med udgangspunkt i de bekræftede spillere samt de, der er rygtet til Rungsted Ishockey, så kan de kommende kædeformationer på forwardsiden komme til at se således ud:

1. kæden: Nikolaj Rosenthal / Charlie Sarault (CAN) / Nichlas Hardt

2. kæden:  Rasmus Andersson / Marcus Olsson (SVE) / Mattias Persson (SVE)

3. kæden: André Pison / Gustav Green / Mathias Hansen

4. kæden: Nikolai Gade / ? / William Nistrup

Stort mix på backsiden

At toppen er stærkt, gør sig også gældende på backsiden, ikke mindst med forlængelsen med Shane Hanna – og et comeback til Morten Jensen.

Backbesætningen tør vi endnu ikke helt dele ind i kæder, men følgende er på plads.

1 – Shane Hanna (CAN)

2 – Morten Jensen

3 – Joachim Holten Møller

4 – Jakob Gammelgaard

5 – Oscar Schulze

6 – Mikkel Persson

7 – Bertram Jelert

Verdensstjernen og lærlingen

I målet kommer denne sæsons duo til at bestå af rutinerede Cristopher Nihlstorp og unge David Grubak.

Det er svært at komme på målmænd, der er kommet til Metal Ligaen, som det som 36-årige Nihlstorp gør i form at to svenske mesterskaber, et AHL-mesterskab og et par NHL-kampe.

Nihlstorp må forventes at få hovedparten af kampene, mens det for Grubak i den grad gælder om at suge til sig af Nihlstorps erfaring. Det er de færreste unge danske Metal Liga-målmænd, der får en kapacitet som Nihlstorp at tage ved lære af.

Flere udlændinge på vej

Hvor mange udlændinge indledes sæsonen med? Ja, det er nok det gode spørgsmål. Snakken i krogene siger syv, hvilket udover Sarault betyder yderligere to.

Her er det fristende at tro, at de fordeles over en forward, som kan spille center, samt en back.

De fleste drømmer nok her om et comeback til Tim Daly, nu hvor Sarault også er tilbage. Er det muligt? Bestemt, men det ligner en 50/50 lige nu.

Længere fremme tyder det på en svensk forward, som måske kan tage centerrollen i tredjekæden i stedet for Gustav Green.

Rævejagt og forliste pirater

Truppen vil uanset hvad se ret stærk ud der, samtidig med at man endnu har den option at hente en udenlandsk forstærkning i løbet af sæsonen.

Er det nok til at udfordre Herning og Aalborg? Bestemt. Men der er stadig lang tid til, at trupperne er komplette.

Rungsted Seier Capital ser ud til at have størstedelen af truppen på plads forholdsvist tidligt. Især når vi er på antallet af udenlandske spillere i de resterende klubber, så ligner Rungsted Ishockey et hold, der handler målrettet og tidligt i denne sæson.