Trupstatus – Sådan kan holdet ende med at se ud
Vi er nu så langt i silly season, at de fleste danske spillere begynder at være på plads i de respektive klubber, mens der på udlændingesiden tegner der sig et billede af, hvem der bliver og hvem der rejser videre.Målmænd

Thomas Lillie er på plads som førstevalg. Han kom til som et lidt usikkert kort efter en dårlig sæson i Frederikshavn, hvor mange var lidt usikre på valget inden sæsonstarten. Men en stærk sæson har bevist, at det var et godt valg, og de fleste fans er nok godt tilfredse med forlængelse af kontrakten. Han blev jo kåret som årets MVP her på Champagnebugten.

Som backup-keeper ligner det en forlængelse med Jon Lee-Olsen, selvom vi på Champagnebugten gerne så en backup-keeper, der ville give Lillie lidt konkurrence på posten og som kan aflaste Lillie i en sæson, hvor der kommer mange flere kampe.

Men faktum er, at der ikke er så mange danske alternativer til denne post – og dels at klubben vurderer, hvor mange penge man skal bruge på en backup-keeper. Dertil kommer, at Lee-Olsen kender og accepterer pladsen som ”træningsmålmand”.Forsvaret

Aldersgeneralen Holten Møller er på plads efter en af hans bedste sæsoner nogensinde. De to unge talenter, Jelert og Schulze, der begge fik masser af lærerig istid sidste sæson, er også klar til at tage yderligere et skridt op i næste sæson.

Afgangen af Røndbjerg og Jensen efterlader et kæmpe hul i vores forsvar. Hvor finder man lige to danske ligalandsholdsbacker?

Klubben forsøgte at hente Bergholt i Rødovre, men han ønskede ikke at trække Rungsted-trøjen over hovedet – hvilket endte med et skifte til Aalborg. Dermed var den eneste back på Sjælland, der holder samme niveau væk.

Dyr eller knap så dyr løsning

Der er stadig enkelte muligheder at finde i det jyske, men det koster på budgettet. Spillere der skal flyttes fra Jylland til Sjælland, skal ofte have betalt bopæl, flytning med mere. Det kan betyde en ekstraomkostning per spiller på op til 200.000 kr.

Hvis klubben alligevel skal stille bopæl til rådighed, så kan man lige så godt kigge udenfor landets grænser. For eksempel er den svenske krone meget lav, hvilket gør det attraktivt for svenske spillere at tage en sæson i Danmark, mens de bor i for eksempel Helsingborg eller Malmø.

Comeback kid?

Vi tror, at næste års trup bliver med tre importbacker fra start, samt at der kommer en dansk back (fra en jysk klub). Måske skulle man tage en snak med Herning om at få Weichel løst fra hans kontrakt.

Weichel var en af spillerne, der skuffede lidt sidste år, så måske ønsker Herning at få mulighed for at ændre lidt i truppen.

Alternativerne

Ellers ser vi kun fire alternativer. De er:

  • Nicolai Eriksen (Aalborg),
  • Oliver Gatz (Aalborg),
  • Anders Krogsgaard (Esbjerg),
  • Simon Grønvaldt (Frederikshavn).

Vores efterretninger går på, at Joonas Hurri ikke bliver forlænget. Dertil ved vi, at hverken Daly eller Fredriksson har fundet nye klubber, så der er håb for, at de to forlænger.

I Fredrikssons tilfælde kan der sagtens ligge en underskrevet kontrakt i skuffen. Det er set før, at svenske spillere først ønsker deres kontrakter offentliggjort den 1. august af personlige årsager.Angrebet

På angrebssiden er danskersiden tæt på intakt, idet vi kun har mistet Oliver True til Odense i hans jagt på spilletid. True måtte se sig selv uden spilletid i flere af slutspilskampene – og det var nok afgørende i hans valg af klub for den kommende sæson.

Af de tre danske angribere, der endnu ikke har forlænget, så forventer vi, at klubben snart offentliggør aftaler med Nistrup og Harries Andersen. De går begge på Rungsted Gymnasium og det er ikke sandsynligt, at de vælger andet til Rungsted.

Farvel til Krag?

Derimod ser det ud til at Nikolaj Krag-Christensen er væk.

Nikolaj var oprindeligt tiltænkt en plads i førstekæden ved siden af Sarault og Fiddler, men dette ændrede Flemming Green hurtigt i løbet af træningskampene. Krag var simpelthen for langsom med pucken og det var hurtigt klart, at Rosenthal passede meget bedre i spillestil ind på pladsen ved siden af Sarault og Fiddler.

Undervejs i sæsonen mistede Krag også pladsen i den ene powerplayformation, da Green og Hjalmarsson valgte at spille med to backer i stedet for en. Dermed overtog Fredriksson pladsen fra Krag. Hvis man har ambitioner om at komme til udlandet igen, så er en plads i en tredjekæde uden spilletid i special teams ikke nok.

Den direkte erstatning for Krag forventes at blive William Boysen, der vender hjem efter en sæson i Frederikshavn. William skal begynde på studier i København – og det er naturligt, at kan glider ind i på holdet igen. Pointmæssigt så leverer de to spillere cirka på samme niveau. Men begge spillere mangler også at ryste juniorspillet helt af sig, hvis de virkelig vil udvikle sig.

Rykker Andersson frem i hierarkiet?

På importsiden er Persson og Olsson stadig på plads, men der skal findes en erstatning for Bergman, der har indstillet karrieren. Om man overvejer at erstatte Bergman med en ny import, eller trænerteamet vælger at forfremme for eksempel Rasmus Andersson, er nok et spørgsmål, der diskuteres. Især hvis man ønsker at begynde med tre importbacker, så kan det være nødvendigt at begynde med kun fire importangribere.

Rosenthal mangler to kædekammerater. Sarault skal spille i Finland, og Fiddler skulle også være på vej væk. Der har været nogle bud fra Tyskland, men indtil videre så har han ikke noget på plads. Sidste år skrev han først kontrakt med os den 2. august, så han bruger nok sommeren til at se, hvilke muligheder der byder sig. Med det er ikke usandsynligt, at vi ser en kontraktforlængelse, hvis der ikke dukker noget op fra en større liga.

Importfordelingen

Baseret på overstående så kunne næste års trup god se således ud, såfremt man vælger at begynde med syv imports. Hvis vi indleder sæsonen med på syv imports, så vil det nok være nødvendigt at hente en dansk angriber til at styrke bredden.

Men i denne analyser er ikke muligheden for at styrke truppen med danske spillere fra den øverste hylde. Men faktum er, at spillere som Morten Madsen og Mathias Bau begge er klubløse og meget vel kan havne i Danmark.Kæderne

Målmænd

Thomas Lilie
(Jon Lee-Olsen)

Forsvar

(Simon Fredriksson) – (Tim Daly)
(Ny dansker) – (Ny Import)
Joakim Holten Møller – Bertram Jelert/Oscar Schulze

Angreb

Nikolai Rosenthal – (Tyler Fiddler) – (Ny Import)
Rasmus Andersson – Mattias Persson – Marcus Olsson
Frederik Høeg – William Boysen – Gustav Green
Nikolai Gade – William Nistrup – Nicolai Harris