Trupstatus – Silly Season #2
Silly season er på mange måder en forudsigelig proces. Først skal kontrakter genforhandling og eventuelle danskere fra andre klubber skal på plads. Normalt foregår dette i maj/juni måned, og det har også været fremgangsmåden i dette års silly season, efterfølgende starter jagten på nye imports.

Inden for de sidste 4 dage er kontrakterne blevet forlænget med fem spillere. Først de tre angribere Nikolaj Krag, Rasmus Andersson og Emil Oliver Christensen og derefter backerne Joachim Holten og Mathias Røndbjerg, især sidstnævnte har været en eftertragtet herre, med tilbud fra flere danske klubber.

Vores efterretninger går på, at der pt. forhandles med Sebastian Feuk og at det er klubbens første prioritet at stille med en ren dansk målmandsduo. Desuden skulle en aftale med Bertram Jelert også være på plads.

Dermed er der fire spillere fra sidste år, der endnu ikke har fået fornyet deres kontrakter (Christoffer Lindhøj, William Boysen, Marcus Nielsen og Alexander B. Jensen) og deres situation er uafklaret, så der det svært at se, at de indgår i næste års planer.

Champagnebugten kender ikke til årsagerne til dette, men det, at RSC træner som et professionelt hold i dagtimerne kan jo betyde, at det er svært at kombinere med en uddannelse/job eller også er det RSC’s ambitioner om at bytte bronzemedaljerne til en højere karat, der kan betyde udskiftningerne på holdet og selvfølgelig kan det også være en mulighed, at spilleren selv har andre planer.

Forwards

Hvis vi ser på de spillere, der er signet pt, så virker det som om, at Nistrup tager pladsen som 13. forward i begyndelse af sæsonen og at et 4. kæde umiddelbart vil bestå af Gade, Green og Jamie (Emil Oliver Christensen).

7 af de 9 spillere i de tre første kæder er på plads, og vores efterretninger går på, at de to sidste pladser bliver importspillere, da man vurderer, at de tilgængelige danske spillere er for dyre i forhold end importspiller. Derudovre kan det kun komme på tale at supplere truppen med endnu en ungdomsspiller som fx Gentoftes U20 landsholdsspiller Oliver Reuter, der så vil skubbe Nistrup ned som 14. forward. Det afhænger, at hvor bred en trup man ønsker at starte sæsonen med.

Backs

På backsiden er der, med den forventede kontraktforlængelse med Bertram Jelert fire backer på plads.

Vores efterretninger gå på, at backlinien skal tilføres 2 importbacks og Jelert i sæsonstarten flyttes op blandt de 6 spillende backer. Dermed bliver der en ledig plads nederst i back-hierarkiet. Her kunne 17-årige Oscar Schultze, der sidste år skiftede fra RIK til Gentofte være en mulighed.

Den sidste udlændinge plads, vil ikke blive anvendt fra sæsonstart, men er tiltænkt til en back-forstærkning senere i sæsonen.

Hvis ovenstående er korrekt, vil vi starte sæsonen med kun 7 backer, hvilket var et problem for to sæsoner siden og årsag til, at vi i den forgangne sæson startede med 8. Så muligheden for at hente en dansk back ind i truppen er tilstede, men der er bare ikke rigtigt så mange backer at hente. Den bedste mulighed må være Esbjerg’s Anders Krogsgaard.

Sammenfatning

Umiddelbart skal vi forvente kontraktforlængelser med Jelert og Feuk inden for den nærmeste tid og måske et par U20 landsholdsspillere ind på talentkontrakter. De fire importpladser, vil nok først blive besat langt senere, normalt falder de sidste kontrakter først på plads i løbet af august.

Lige nu ser line-up ud til at være som følger:

Målmænd:    

  1. Lillie og Feuk

Backs:        

  1. Jensen/Import
  2. Jelert/Import
  3. Røndbjerg/Holten
  4. Talentspiller

Angribere:      

  1. Import/Import/Persson
  2. Andersson/Olsson/Bergman,
  3. Krag/TC/Rosenthal
  4. Gade/Green/Jamie
  5. Nistrup/talentspiller