Verden rundt med Rungsted på en weekend
Weekenden så hele seks spillere med en fortid i Rungsted indtage isen verden over. Vi begynder vores rundtur i Sverige, hvor Jonas Røndbjerg og Växjö Lakers havde besøg af HV71. Her vandt Växjö 2-1 i overtid. For Røndbjerg bød kampen på lidt over 10 minutters istid og et skud på mål.

Fra Sverige rykker vi til Norge, hvor Slava Trukhno hentede sit andet point i norsk ishockey, da han stod for assisten til Lørenskogs 3-2 scoring. Lørenskog vandt 4-3 over Michael Eskesen og Stjernen, samt gav comeback til den tidligere Rungsted-back Drew Schiestel. Schiestel hentede også en assist i kampen, da han var manden bag 1-1 udligningen.

Nu til den anden side af Atlanten, hvor der i weekenden var tre Rungsted-drenge i aktion. I Canada spillede Oliver True og Ottawa 67’s to kampe i den netop overståede weekend. True og co. lagde ud med en storsejr, da de hjemme slog Saginaw Spirit med hele 11-3. Her hentede Oliver True sæsonens tredje assist, da han lagde op til 4-1 målet i slutningen af første periode.

Søndagens kamp fik dog ikke samme sjove udgang for den canadiske danskerklub, da True og co. tabte 4-3 ude til Oshawa Generals. True endte med -2 i kampen.

LÆS MERE: Vejen til Final4

Lidt længere syd på – i USA, bomber Jacob Schmidt-Svejstrup videre for Fargo Force i USHL. I fredagens 3-1 sejr over Waterloo stod Schmidt-Svejstrup for assisten til Fargos 1-0 scoring, mens hans i lørdagens 6-5 sejr over Des Moines stod for kampens to første scoringer. Med de to scoringer holder Schmidt-Svejstrup pladsen som holdets topscorer med otte mål og to assists i ni kampe. Den danske forward er dermed den næst mest scorende spiller i USA’s bedste juniorliga, USHL.

Vi runder den nordamerikanske rundtur i Texas, hvor Alexander True og San Jose Barracuda i weekenden spillede to kampe. Danskerklubben måtte dog se sig slået begge gange, først med 3-1 af San Antonio Rampage og derefter af Texas Stars, der løb med en 3-2 sejr i overtiden. True havde to skud på mål i begge kampe, men det blev ikke til hverken point eller plusser eller minusser for den danske center.

Tilbage til Europa, hvor vi runder verdensturen af i Tyskland. Fredag og søndag var Nicholas B. Jensen og Fishtown Pinguins i kamp. Fredag blev det til en 6-3 sejr i pingvin-derbyet, da Bremerhaven-klubben slog gæsterne fra Krefeld Pinguine. Søndag måtte Nicholas B. Jensen og co. se sig slået af Düsseldorfer EG med 4-0. Til kampen i Düsseldorf havde Nicholas B. Jensen og holdkammeraterne støtte af 1.900 fans, der havde taget turen med bus eller skib.