Forrige sæson var det kun Morten Green (1,00) og Jake Hansen (1,06) der leverede mere end 1 point i gennemsnit per kamp. I år har vi fem spillere med mere end 1,00 i gennemsnit per kamp; Persson 1,31, Sarault 1,28, Daly 1,15, Fiddler 1,14 og Olsson 1,00. Både Rosenthal og Bergman har også ligget over 1,00 grænsen i løbet af sæsonen, men sluttede begge lige under.
Med to hele angrebskæder, der laver over 1,00 points i snit per mand (Rosenthal-kæden lavede tilsammen 130 point på 114 kampe og Svenskerkæden 112 på 110 kampe),så har vi offensivt været ustoppelige. Og med få skader på de bærende spillere, så har vi kunnet stille med disse to kæder i 32 kampe ud af de 40 grundspillet består af. Derimod er det blevet til 5 nederlag i de 8 kampe, hvor vi ikke har kunnet stille med vores to første kæder intakte.
De tidligere sæsoner, har vores varemærke været, at vi havde 3 gode kæder og vores 3. kæde leverede mange sejre til holdet, mens vores 1. kæde ofte havde det svært mod modstandernes bedste kæder.
Men med TC langvarige skade, så forsvandt også kraften fra 3. kæden. Krag og Andersson har med skiftende tredjemænd ikke klaret at holde niveauet fra tidligere år,. Først med tilgangen af Fredrik Høeg kom der igen håb for en velfungerende kæde, der er i stand til at vinde den direkte kamp mod de andre holds 3. kæder.
Desværre har skade i de første to kæder i afslutningen af turneringen gjort, at trænerteamet ikke har kunnet holde Krag, Andersson og Høeg i samme kæde.
Alle fire nye udlændinge (Fredriksson, Daly, Fiddler og Sarault) har overrasket positivt og har leveret flere points end vi forventede. Måske var vi for konservative, men man plejer at sige at en topimport skal lave 1,00 point per kamp. I Fiddlers tilfælde satte vi ham til det gennemsnit han leverede i Esbjerg/Sønderjyske. At Tim Daly kommer til klubben og laver 1,15 point i gennemsnit per kamp er jo lagt over hvad selv de største optimister forventede. Fakstik har han i år leveret et højdere pointgennemsnit end Vernace og Nash tilsammen gjorde sidste år.
Hvor det altid kan være lidt svært at estimere nye spillere, så er spillere, der også var her i forrige sæson (17/18), sat til den PPG, som de opnåede i 17/18 og derfor er det nemt at analysere om de har klaret sig bedre eller dårligere end 17/18 pointmæssigt.
I svenskerkæden kan man se, at Persson og Olsson har løftet deres niveau væsentligt, mens Bergman ligger på samme niveau som sidste år. (det skal dog siges, at de tre ikke spillede i samme kæde i 17/18, hvorfor Bergman kan have en anden rolle i denne sæson).
På backsiden har Røndbjerg, Jensen og Holten alle forbedret deres pointhøst, det samme gælder Rosenthal, der med fast plads i førstekæden og mere spilletid, har betalt tilbage med flere point.
Rasmus T. Andersson og Nikolaj Krag Christensen, der kom til holdet midt i forrige sæson, har ikke kunnet holde pointniveauet i denne sæson. Dette skyldes dels, at vores tredjekæde ikke har været så markant i denne sæson og dels, at især Nikolaj Krag Christensen er gledet ud af powerplay-formationerne, der er det mest oplagte sted at lave point. Derudover har de to første kæder fået mere spilletid i år og dermed har Rasmus og Nikolaj haft færre spillede minutter per kamp i forhold til sidste år.
Kigger vi på hele den unge garde, Jelert og Schulze på backsiden og Nistrup, Green, True og Harries, så har ingen af disse leveret mange point selvom der har været okay med istid til de unge drenge. Spørgsmålet er jo altid hvordan man slår igennem som ung spiller, skal man have mere spilletid for at lave mål eller lave mål for at få mere spilletid?? I ”gamle” dage med færre udlændinge på holdene, så man tit unge spillere som fx Morten Green og Alexander Sundberg blive sat ind i førstekæden med to stærke imports, og der fik virkelig mulighed for at blomstre. I dag ender unge spillere ofte i en fjerdekæde med meget lidt spilletid og andre unge som kædekammerater. Men det er åbenbart et vilkår som ung i dag. Dette emne er en diskussion helt for sig selv, den tror jeg, at vi gemmer til efter sæsonen
Hvis du ikke allerede har læst den, så kan du se første del af vores store analyse her.