Der står revanche på menuen i Sønderjylland
Endelig hockey igen! Tak spids for en lang kamppause siger vi bare. Og hvorfor så lang en kamppause på dette tidspunkt, når man kunne have spillet en-to kampe nu her og så givet flere kampfrie dage, mens U20 VM raser? Nå, men der må være klogere hoveder end os, der laver programmet så videre til dagens optakt.

Der står revanche på programmet, når Rungsted Seier Capital ude møder SønderjyskE. Sønderjyderne er det eneste hold, der i denne sæson har formået at lukke helt ned for ligaens stærkeste offensiv. Om det var en god og heldig dag på kontoret for Patrick Galbraith eller manglende skarphed af Rungsted-spillerne, der gjorde udfaldet, er lidt svært at sige. Det er dog svært at se, at Galbraith skal hente endnu et shutout mod Rungsted.

LÆS MERE: Big data – Evaluering efter første runde (9 kampe)

Hvem står?
Hvem tager pladsen i Rungsted-målet i aften? Ja, det spørgsmål er der nok mange der stiller, for målmandsvikaren Joren van Pottelberghe er taget videre til Sverige, hvilket efterlader mulighederne: Thomas Lillie eller Oliver Plain.
Hvem der står, afhænger af, om Thomas Lillie er ovenpå sin skade, hvilket var håbet op til netop denne kamp. Vores meldinger går på, at Thomas Lillie endnu ikke er klar, hvilket betyder, at Oliver Plain får sin første start i Metal Ligaen.

LÆS MERE: Status på dagens spil efter ni kampe

Grisen skal ud af busken
Udfordringen for Flemming Green bliver at tvinge Mario Simionis tropper længere frem på isen. Simioni havde ellers op til sæsonen proklameret, at den defensive tilgang, som klædte SønderjyskE under Dan Cemans styre, var fortid. Den offensive ishockey fra de lyseblå lader dog vente på sig. Skal vi være frække, så er det fristende at kalde det for ishockeyens svar på Mourinho-fodbold.
Det sydjyske lokalopgør mellem Esbjerg og SønderjyskE viste også, at SønderjyskE i den grad er til at tale med, hvis der presses på, selvom de kommer foran.
Det optimale for Rungsted vil dog være en tidlig føring, idet det tvinger SønderjyskE frem på banen, hvorved der åbnes op for den tætte defensiv. Her kan en høj og tidlig effektivitet af powerplayet nemt være nøglen til at låse den lyseblå bus op.

HUSK vi liveopdaterer fra kampen i Vojens. Du kan følge kampen via Twitter-feedet på forsiden eller via vores Twitter-profil.