Double-triumf koster dansk deltagelse i Continental Cup
Det ser desværre ud til, at Rungsted Seier Capital alligevel ikke skal deltage i Continental Cup i den kommende sæson, selvom de fleste af os havde regnet med det og sat forventningerne op dertil.

De fleste havde troet, at toeren i Metal Cup ville få billetten til Continental Cup, da Aalborg Pirates også snuppede det danske mesterskab og en plads i Champions Hockey League. Sådan forholder det sig desværre ikke.

LÆS MERE: Rygte: Rungsted ansætter sportschef

Problemstillingen, som man står over for første gang, siden Champions Hockey League, har der åbenbart ikke været fundet en løsning på forud for turneringerne. Der mødes åbenbart modstand fra IIHF til at lade toeren i Metal Cup få den tomme plads.

Rungsted Seier Capital-direktør Thomas Friberg udtaler til Faceoff.dk, at man havde fået besked af DIU på, at man skulle deltage i Continental Cup, men at IIHF har en anden opfattelse. Du kan læse det fulde interview HER.

LÆS MERE: Krag-Christensen valgte Rungsted frem for udenlandseventyr

Hvordan kom det dertil?
Tilbage står nu spørgsmålet om, hvorfor man ikke allerede ved indførelsen af Champions Hockey League i 2014 fik afklaret det tvivlsspørgsmål, så man vidste, hvad der skulle ske med en dansk Continental Cup-deltagelse i tilfælde af en double-triumf.

Stik imod de traditioner som vi ser i andre sportsgrene,  hvor holdet med den sekundære placering får pladsen, skulle det vindende hold have kvalificeret sig til en bedre turnering, koster double-triumfer i ishockey åbenbart hele ligaen en plads i en europæisk turnering.

Selvom der stadig er dialog med IIHF om en potentiel dansk deltagelse i årets Continental Cup, er det dog yderst tvivlsomt, at det fører til en dansk plads. Det er i den grad dyre og, sagt på godt jysk, trælse lærepenge, der indkassereres her. Lærepenge, som reelt aldrig burde være betalt, da en sådan afklaring skulle have været på plads for fire år siden.