Så er det finaletid: Optakt Rungsted – Aalborg
DM finale Rungsted Aalborg

De to mest dominerende klubber igennem de seneste sæsoner tørner sammen i et regulært finalebrag, når pucken smides fredag aften til den første finalekamp mellem Rungsted Seier Capital og Aalborg Pirates.

Det er grundspillets et og to, der i lange perioder lå og sloges om netop førstepladsen, der skal fordele guld og sølv mellem sig, så der kan næppe være nogen, der kan stille spørgsmålstegn ved, at det er de to rette hold, der set over hele sæsonen er i finalen.

LÆS MERE: Se den forventede lineup til 1. finalekamp

Kan Rungsted bryde klub 100-forbandelsen?

Man skulle tro, at 100 eller flere point i en sæson på 45-50 kampe var noget enestående, der nærmest sikrede guldet på forhånd.

Sådan er det bare aldrig gået. De to gange en dansk klub har fået over 100 point, har de ikke vundet DM-guld.

Som de første tabte Herning finalen til Aalborg, da de hentede hele 110 point i 50 kampe.

”Forbandelsen” hold ved sidste sæson, hvor slutspillet blev aflyst. Selvom Aalborg her havde fået 104 point i grundspillet, havde 28 point ned til nummer to og i den grad forsøge at snakke sig til, at de var de moralske mestre og derfor fortjente at få overrakt guldet uden et slutspil, så holdt klub 100-forbandelsen ved her.

Bliver tredje gang lykkens gang? Med Rungsted-briller kan man kun håbe det. Men det bliver næppe nemt.

Rungsted har nemlig haft det meget svært mod netop Aalborg de seneste sæsoner. Se slutspilssammenligning og intern sammenligning mellem Rungsted og Aalborg her.

Kaptajnen mangler

Skader kommer sjældent på et godt tidspunkt. Det gælder også for Rungsted-kaptajn Marcus Olsson, der siden slutspillets anden kamp mod Rødovre har været ude med en brækket arm.

Armen er stadig i gips, så det er svært at se, at Marcus Olsson skal blive klar til finaleserien. Rungsted bliver derfor nødt til at indstille sig på, at guldet skal forsøges forsvaret med en centerbesætning bestående af Charlie Sarault, Hampus Gustafsson, Gustav Green og Mathias L. Hansen.

Grundspillets mest scorende danske spiller, Rasmus Andersson, har ligeledes måtte se til fra tribunen i de sidste kampe i semifinaleserien.

Her er der dog håb om, at Andersson når at gøre comeback i finaleserien. Om det bliver i første kamp fredag, søndagens tidlige kamp i Aalborg eller først i kamp tre på tirsdag, er dog ret usikkert.

Meldingerne går på, at det sandsynligvis først bliver søndag eller tirsdag. Men alt kan dog ske – det er ikke slutspil for ingenting.

LÆS MERE: Finale odds – Odds 2.04 på den 1. finale

Der skal lukkes ned

Hvor meget spiller de indbyrdes kampe fra grundspillet ind, når det gælder slutspillet?

Det svar bestemmer holdene sådan set selv. Da Rungsted Seier Capital vandt guldet for to sæsoner siden, var det med 4-0 i finalen mod SønderjyskE, som havde haft det interne overtag hele grundspillet.

Vi behøver heller ikke se længere end på denne sæson, hvor Esbjerg Energy slog Aalborg Pirates syv ud af syv gange i grundspillet og Final4 – blot for at blive slået ud med 4-2 i semifinalen.

Grundspillets kampe spiller på mange måder kun ind i slutspillet, hvis man ikke har lært af dem og taget ved lære af de erfaringer, som man har gjort sig over seks kampe mod en specifik modstander.

For Rungsted Seier Capital gælder det om at lukke ned for Aalborg, hvis titelforsvaret skal lykkes.

Det kræver en stærk arbejdsindsats hjem i banen, minimering – og gerne eliminering af pucktab på offensiv blå, der giver friløbere til Aalborg. Og så må vi ej forglemme, at en pragtserie af Cristopher Nihlstorp i Rungsted-målet vil gøre underværker.

Nihlstorps direkte modstander, Georg Sørensen, har vist at være til at tale med i Aalborg-målet dette slutspil. Chancerne skal nok komme. Det gælder bare om at udnytte dem og lukke ned i den anden ende, hvis grundspillets stribe af nederlag til Aalborg ikke også skal kaste fire af sig i finalen.

Fra outsider til favorit

Forud for sæsonen var Aalborg Pirates til odds 3.50 bookmakernes store favorit til at vinde det danske mesterskab. Her kom Rungsted ind som nummer fem til mellem odds 7.00 og 8.00.

Oddset havde udlignet sig forud for slutspillet, hvor både Rungsted Seier Capital og Aalborg Pirates gav odds 3.50.

Finaleoddsene forud for første kamp hedder hos Danske Spil:

  • 1.85 – Rungsted Seier Capital
  • 1.95 – Aalborg Pirates