Holdinformation – Yunost Minsk
Sidste holdoptakt til weekendens Continental Cup er søndagens modstander, hviderussiske Yunost Minsk.

 

Klubben
Yunost Minsk er syvdobbelte mestre i Hviderusland (03/04, 04/05, 05/06, 08/09, 09/10, 10/11 og senest i sæsonen 15/16).

Yunost Minsk er lillebror til Dinamo Minsk, der spiller i KHL. Dinamo Minsk har dog Yunosts konkurrent i den hviderussiske liga, Shakhter Soligorsk, som farmerhold og ikke lillebroderen fra samme by.

Ligesom Sheffield Steelers så spiller Yunost også i en arena med plads til godt 10.000 tilskuere, så Saxo Bank Arena vil bestemt ikke være noget, som de er vant til.

Meldingerne fra Thomas Friberg går også på, at de har lidt højere krav til transport og hoteller, end vi er vant til i Danmark. Besværlige kunder kan man roligt sige 😉 Ishockeylivet er nok nemmere i en diktaturstat, hvor præsidenten elsker ishockey, end at drive en professionel ligaklub på markedsvilkår i Danmark.

Kvalifikation
Kvalifikationen til Continental Cup kom via et finaletab i sidste års playoff. Vinderen, Neman Grodno, gik direkte i CHL. Dermed er den hviderussiske liga vurderet på niveau med Metal Ligaen, hvor Esbjerg Energys mestre også kvalificerede sig til CHL.

På liganiveau er Metal Ligaen og den hviderussiske liga vurderet over EIHL og den lettiske liga. Om det betyder, at Yunost Minsk og Rungsted Seier Capital er favoritter til at gå videre til finalerunden, overlader vi til bookmakerne.

LÆS MERE: Holdintroduktion – HC Kurbads

Liga status
Yunost Minsk ligger på en andenplads i en liga med 12 hold. Umiddelbart virker det til, at der er meget større spredning på styrken af de 12 hold. Yunost Minsk har nemlig en gennemsnitlig målscorer på godt 6-2, hvor Rungsted Seier Capitals er godt 3-2. Altså scorer Yunost Minsk dobbelt så mange mål per kamp i deres hjemlige liga.

Styrken af ligaen kan være svær at vurdere, men vi kan give to målepunkter.

1) Hvideruslands U20-hold, der i weekenden slog det danske U20-hold med 4-1, spiller med i den hviderussiske liga, hvor de på nuværende tidspunkt indtager syvendeplads, hvilket bekræfter, at de dårligste hold i ligaen er meget dårligere end de dårligste hold i Metal Ligaen. Et U20-landshold i Metal Ligaen ville ikke kunne ligge midt i ligaen.

2) Vores egen Kevin Lindskoug spillede sidste år for den hviderussiske klub Shakhter Soligorsk (tabte semifinalen i playoff), og Kevins statistikker er næsten identiske med hans redningsprocenter i Rungsted. Om dette betyder, at toppen af de to ligaer er lige stærke, er nok at tage munden fuld, men det er en indikation.

Tidligere Metal Liga-spillere
Yunost Minsks spillertrup tæller som den eneste af de tre gæstende hold ingen spillere, der har spillet i Metal Ligaen. Det eneste islæt vi er støt på i vores analyse, er, at Kevin Lindskougs gamle klub, Shakhter Soligorsk, har en Rungsted Cobras-kultspiller som team-manager, nemlig Alexander Alexeev.

LÆS MERE: Holdintroduktion – Sheffield Steelers

Andre spillere som du måske kender
I bund og grund er Yunost Minsk et rent nationalt hold, bortset fra en håndfuld udlændinge, og der er ikke mange navne, der klinger bekendt.

Det nærmeste vi kommer er, at de har seks nuværende og forhenværende landsholdsspillere, der har deltaget ved VM. Truppen tæller dog også 904 kampe i KHL, så selvom vi med danske øjne ikke rigtigt kan finde spillere, som vi kender, så er der masser af kvalitet i holdet, der kommer til Rungsted. Så måske bliver turneringens sidste kamp søndag aften også en finalekamp.