Hvad gør vi nu, lille du?
I disse dage hvor vi mindes Kim Larsen, er det fristende at tage inspiration fra den sangskat, som den gamle hankat efterlod. Spørgsmålet er dog rettet imod skadessituationen, især situationen omkring Mikael T. Christensens skade, der holder den danske center ude på ubestemt tid. For hvad gør vi nu?

Det har næppe været en hemmelighed, at bredden ikke har været den største. Det var dog de færreste af os, der havde regnet med, at man ville stå med to langtidsskader og en skade på et par uger, her godt tre uger inde i sæsonen. Fortsætter det med det tempo, så er det lige før, at vi skal overtale d’herrer Clausen, Degn og Green til at gøre comeback for at stille et hold. Men lad os håbe at det ikke når så vidt. Men, hvad gør vi nu?

LÆS MERE: TC ude på ubestemt tid

Green en midlertidig løsning
Hvem skal i første omgang lukke hullet i tredjekæden efter TC? Det oplagte bud vil være Gustav Green – ene og alene ud fra hans indhop i Odense. Her viste den 18-årige center, at han i den grad bør få chancen. Med to flotte assists er det fristende at sige, at Gustav Green skal have chancen – både ud fra det viste, men så sandelig også hvis vi tænker talentudvikling og projektet med at få flere spillere med RIK-rødder på holdet.

Det efterlader en fjerdekæde med Nikolai Gade, William Nistrup og sandsynligvis også Nicolai Andersen. Vel at mærke hvis Robin Bergman er tilbage på fredag. Ellers er Gade sandsynligvis at finde i svenskerkæden, frem til Bergman er retur.

LÆS MERE: NLA-keeper forstærker Rungsted

A True Rungsted Lad
Set udefra virker en oplagt løsning – måske endda kun på midlertidig basis, at man får tilknyttet Oliver True til truppen. Den 18-årige Rungsted-knægt er alligevel i byen og træner med. Drømmen om at komme til udlandet er sandsynligvis stadig tilstede hos Oliver True, men mon ikke at man kan komme frem til en aftale, der tilgodeser potentielle tilbud fra udlandet? True får spilletid og kamptræning. Metal Ligaens tophold får styrket bredden – endda i form af en spiller der er vokset op i klubben. What’s not to like?

Men er det nødvendigt?
Det kan man altid argumentere for og imod. Hvis vi tager ”imod-brillerne” på, så kan man sige, at det er tidligt at gå ud og shoppe spillere, samt det tager istid fra andre spillere, der sikkert gerne vil have mere spilletid og ansvar. Tager vi ”for-brillerne” på, så vil det styrke holdets bredde, hvilket med henblik på at der potentielt er godt 50 kampe endnu, måske ikke er en tosset ting. Vi så, hvordan de mange skader havde sat sit spor i slutspillet.
Hvis man ikke kan få en aftale i hus med Oliver True, kan man spørge sig selv, hvilke andre danske spillere, der kan være et realistisk bud. For der er i den grad mangel på dem, især en måned inde i sæsonen.

LÆS MERE: Følg big data-analysen kamp for kamp

Flere poster i spil
Alternativt kan man hente en ekstra udenlandsk forward. Men den ottende plads – hvis man skal holde gentlemanaftalen, er de næste tre kampe besat af Joren van Pottelberghe, der vikarierer i målet. For også her er der et spørgsmålstegn i forhold til bredden.
Det kan meget vel ligne, at Thomas Lillie og Oliver Plain kommer til at danne målmandsduoen, når Lillie atter er kampklar. Men betyder det så, at man opgiver at hente en udenlandsk målmand ind? Og tør man give Plain flere kampe?
Så længe målmandssituationen ikke har givet en afklaring, vil den ottende udenlandske plads være låst deraf. Det tvinger os sådan set til enten at se på en midlertidig løsning, hvis der er tale om en udenlandsk forward, eller i retning af Oliver True, eller en Henrik Nielsen, der har droppet sit rumænske eventyr. Fokus vil her være tvunget i retning af at søge efter en dansk forstærkning, men de er næsten ikke til at få.

Mulighederne er få, men vælger man en af dem, eller har man is i maven til at se situationen an og afvente, hvor lang tid ubestemt tid er? Det ved kun ganske få.