Jelert flytter op i hierarkiet og har mod på mere
18-årige Bertram Jelert trådte for alvor ind på scenen i Metal Ligaen i den forgange sæson. De mange skader var ved at tvinge Rungsted Seier Capital i knæ, men det gav muligheden for en af de unge ligaspillere til at vise, at han er fremtidens mand.

– Jeg synes, at sidste sæson var godkendt. Jeg føler, at jeg gjorde det godt, hver gang jeg fik chancen. Med henblik på mine forventninger, havde jeg nok forventet, at jeg skulle spille i alle kampe, men sådan blev det altså ikke. I stedet kom jeg ned og fik en masse spilletid på både U20 og 1. divisionsholdet, hvilket bare er med til at udvikle mig som spiller, fortæller Bertram Jelert.

LÆS MERE: Blog – Vemodigt, men forståeligt

Efter at have gjort en god figur i den forgangne sæson er der nu flere forventninger og ambitioner forud for den kommende sæson.

–  Mine forventninger i år er noget større, end dem jeg havde før sæsonen sidste år. Jeg er ikke længere ottendeback, hvilket vil sige, at der også højest sandsynligt vil være mere spilletid, og forhåbentlig kommer jeg til at spille alle kampe i år – også i slutspillet. Så det er bare i gang med at arbejde og se, hvad det kan blive til i denne sæson og fremtiden.

VM vil være en bonus
For den 18-årige gymnasieelev kan der vente en stor bonus ved juletid, hvis det bliver til en plads på det danske U20-landshold, der i december drager til Canada for at spille U20 VM.

– Det er klart, at det er noget, som man utroligt gerne vil med til. Det vil være en kæmpe oplevelse og et rigtig godt sted at vise sig frem for udenlandske klubber. Men når det er sagt, har jeg tænkt mig at fokusere på at udvikle mig her i Rungsted og udfylde den rolle, som jeg får. Så et U20 VM vil bare være en kæmpe bonus for mig, fortæller Bertram Jelert.

LÆS MERE: Andersson vil nå længere med Rungsted

Vi kan i dag takke en af Bertram Jelerts barndomsvenner for, at han i dag spiller i Rungsted, for første gang Jelert løb på banen for at spille ishockey, var nemlig i Gentofte.

– Jeg startede faktisk i Gentofte som otteårig. Jeg nåede at spille der i cirka et halvt år og så skiftede jeg til Rungsted. Jeg skiftede, fordi jeg havde hørt meget godt om klubben gennem en ven, der spillede i Rungsted, fortæller Rungsted Seier Capitals nummer 23.

Oprindeligt ville Bertram Jelert gerne have spillet med nummer 14, men i Rungsted er der som bekendt kun en nummer 14 – og han hedder Nicolai Clausen. Om Jelert når lige så mange kampe i Rungsted trøjen som Nicolai Clausen, må tiden vise. Indtil videre er det blevet til 39 ligakampe og en assist for Bertram Jelert.