Lillie: Frisk start var guld værd
Thomas Lillie Rungsted Seier Capital

Thomas Lillies optakt til denne sæson er noget anderledes end den, han fik op til sin første sæson for Rungsted Seier Capital.

For et år siden kom Lillie til Nordsjælland fra Nordjylland, hvor en semifinaleserie mod Aalborg havde fået mange til at se kritisk på den unge keeper.

Man kan roligt sige, at den nu 23-årige målmand fik revancheret sig og vist kritikerne – inklusiv sig selv, at han var bedre end i sin sidste sæson i Frederikshavn.Satte imponerende rekord

Faktisk var han så god, at han sammen med Rungsted Seier Capital skrev en dansk rekord – og nu også prisen som årets målmand.

Thomas Lillie og Rungsted Seier Capital er nemlig det første hold i moderne tid (bedst af syv slutspilsserierne), der har indkasseret færrest mål (fem mål) i løbet af finaleserien.

Det selvom SønderjyskE smed noget nær alt i hovedet på Thomas Lillie i løbet af den fjerde finalekamp.

Her agerede Lillie så solid en mur i Rungsted-målet, at hvis Trump-administrationen havde fået nys om det, så havde de nok forsøgt at få ham til at vogte den mexicanske grænse.

Denne præstation nævnes også på Metal Ligaens facebookside i forbindelse med nyheden om, at Lillie var blevet kåret til årets målmand.

Dermed blev SønderjyskEs rekord fra 2010 slået, hvor sønderjyderne i finaleserien blot indkasserede seks mål.

Vi skal faktisk helt tilbage til bedst af fem-serierne for at finde en finaleserie, hvor et hold indkasserede færre mål.

Det var, da Herning i 1996 blot indkasserede fire mål i finalesejren over Esbjerg.Frisk start var guld værd

– Jeg følte ikke rigtig, at den gik, som jeg havde håbet på, siger Thomas Lillie med henvisning til sin sidste sæson i Frederikshavn og fortsætter:

– Men jeg er glad, for at jeg fik lov til at starte på en frisk i Rungsted, og at de troede på mig.

– Jeg føler, at jeg fik bevist for andre, men også mest overfor mig selv, at jeg kan holde højt niveau gennem en hel sæson, siger årets målmand i dansk ishockey, Thomas Lillie.

Vild med de mange kampe

Allerede da Thomas Lillie spillede i Frederikshavn, blev der sat spørgsmålstegn ved, at den unge keeper står langt hovedparten af holdets kampe.

For Lillie, så er de mange kampe blot med til at udvikle den unge målmand.

– Jeg elsker at spille kampe, det er trods alt lidt sjovere end at træne, så jeg klager overhovedet ikke og forsøger at suge mere og mere erfaring til mig for hver kamp.

– Jeg er stadig ung, så kroppen kan godt holde til det.Same procedure as last year

Selvom Rungsted Seier Capital er gået fra at være et hold, som mange jyske hockeyfans løbende satte spørgsmålstegn ved i forhold til holdbarheden i sidste sæson til at være holdet, som man skal slå, ændrer det ikke på tilgangen hos årets målmand i dansk ishockey.

– Altså, nu er det jo første gang, at jeg selv har haft indflydelse på at vinde et seniormesterskab. Men jeg synes da, at det ville være mærkelig at ændre for meget i forhold til sidste sæson.

– Jeg tror også, at trænerne er enige med mig i, at vi skal fortsætte med samme koncept.

– Vi skal ud og spille med selvtillid – men også med ydmyghed. Nu er sidste sæson jo afsluttet og en ny starter, tavlen er vasket rent og alle hold er på lige fod.

– Men det er en sjov udfordring at forsvare titlerne, og vi skal gøre vores absolut bedste for at holde fat i begge titler, siger årets målmand i dansk ishockey.Fremtidens mand i rødt og hvidt

Ser vi på målmændenes alder i den danske VM-trup ved slutrunden i Slovakiet tidligere på året, så bejler Lillie med sin præstation i DM-finalen og nu også prisen som årets målmand kraftigt til at være en af fremtidens mænd i det rødhvide mål.

– Det er altid en ære og en oplevelse at få lov til at spille på landsholdet, men ikke noget der er givet.

– Jeg håber, at jeg kan spille på højt niveau og gøre mig fortjent til at spille så mange kampe som muligt, siger Thomas Lillie til Champagnebugten.Få dit navn på trøjen

Der er lidt under en måned til deadlinen for trøjesponsoratet.

Vi er godt på vej til at få Champagnebugten og de mange, der støtter op omkring det, på en af kampetrøjerne i den kommende sæson (det bliver dog ikke Champions Hockey League-trøjerne).

Læs mere om indsamlingen til fansponsoratet her.