Optakt: Cirkus Odense kommer til byen
Bliver årets første kamp kampen, hvor vi endelig får skovlen under de fynske Bulldogs? Odense Bulldogs har indledt 2018 med lidt af et cirkus, hvor fyringen af Anthony Camara, der ved sin fyring stod noteret for ligaens bedste pointsnit, har stjålet en del overskrifter.

Med fyringen af Camara forsvinder en vigtig brik i fynboernes stærke førstekæde. Kan Mitchell og førstekæden fortsætte med at være så dominerende – især mod Rungsted, med Søren Nielsen og Rasmus Bjerrum i kæden, som den var med Camara? Det er det helt store spørgsmål forud for fredagens kamp, hvis vi holder fokus på gæsterne.

LÆS MERE: Røndbjrg blev matchvinder, da U20-landsholdet sikrede endnu et år i A-gruppen

Retter vi fokus mod Rungsted, så er spørgsmålet vel, hvad der skal til for at få mere gang i offensiven. Målene har i den grad manglet på det seneste. I aften står vi også uden Agust Karlsson, så der mangler “endnu” en mand i angrebet.
Med vores fornemmelse for at der kommer en forstærkning eller to til i løbet af måneden, er det nok ikke tiden, hvor der skal eksperimenteres med kæderne, men i stedet holde fast i formationer, der tidligere har vist, at de har en vis effekt.

I målet har Kevin Lindskoug haft et par af sine bedste kampe på det seneste, men bliver det ham eller Sebastian Feuk, der rent statistisk har klares sig bedst mod Odense i denne sæson, der skal vogte målet, er et spørgsmål, som vel kun cheftræneren kender svaret på.

LÆS MERE: Er der angrebsforstærkning på vej – hvem bliver udlænding nummer otte?

Kampen fungerer samtidig som en form for generalprøve forud for pokalsemifinalen. Sidste sæson havde vi det i den grad også svært med Aalborg – lige frem til pokalfinalen. Det ligner lidt samme situation, men det vil da ikke genere os, hvis vi allerede får has på Odense allerede nu.

Nøglen til en sejr vil uden tvivl ligge i antallet af udvisninger, samt penalty killprocenten. Kan vi holde Odense – især powerplayformationen med Mitchell og Nielsen, fra at score i powerplay, så vil vi være tæt på at stå med halvandet point på kontoen.