Optakt: It’s playoff time!
Nikolaj Krag Christensen - forward - Rungsted Seier Capital.

Så går det løs! Ventetiden er forbi. Endelig er det slutspilstid! Slutspillet skydes i gang med noget af en fest – og lad os håbe at den varer ved slutspillet igennem!

Rungsted Seier Capital går for første gang siden 2002 ind i slutspillet som grundspilsvinder. Med førstevalget og hjemmebanefordelen hele vejen i slutspillet kan man heller ikke lade være med at være spændte – og måske lidt forventningsfulde. Bliver i år året, hvor guldet atter rammer Bitcoin Arena?

LÆS MERE: Dagens spil: Rungsted Seier Capital – Herlev Eagles (1. kvartfinale)

Alle mand klar?

Kamppausen ser ud til at have gjort Rungsted-truppen godt. Mattias Persson har meldt sig klar i et interview med RSC TV, og mon ikke også Tyler Fiddler atter er at finde i ”canadierkæden” igen, når pucken smides igen i aften?

Det er dermed et Rungsted-hold i stærkeste opstilling, der tager hul på kvartfinaleserien mod Herlev. Kæderne må derfor ventes at være tilbage i de vante formationer.

LÆS MERE: Big Data – Part 5: Udvisninger

Ørnene flyver højt

Det er fristende at sige højt at flyve, dybt at falde. Optimismen har boblet i Herlev de seneste par uger. Ja, nærmest så meget så man skulle tro, at vi var i gang med silly season og mesterskabet skulle snakkes til Ørneborgen.

Optimismen er dog til at forstå. Herlev har vel fået den bedste afslutning på et grundspil i mands minde, hvilket får drømmene til at flyve derudaf.

Herfra regner vi dog med, at drømmene forbliver netop det – og at realiteterne hurtigt rammer Herlev.

LÆS MERE: Big Data – Part 3: Målscoring 

Forventningerne til serien

Hvad forventer vi så af kvartfinaleserien. Ja, bundlinjen viser et Rungsted-hold, der uden tvivl går videre til semifinalen. Men det kommer man selvfølgelig ikke, uden at må kæmpe for det.

Herlev har i denne sæson ramt en kæde, der i den grad producerer pænt. Dem har Rungsted så haft to af i denne sæson. Den helt store forskel her er +/- statistikken, hvor spillerne i Rungsteds to topkæder næsten er op til +29 bedre end dem i Herlevs førstekæde.

Ja, vi ved godt, at det blev til en Herlev sejr i grundspillets sidste kamp. For første gang i 17 kampe. Men nu er det næppe den kamp, som man skal lægge noget i, når man sammenligner de to holds styrke.

Det er tid til at lade skægget gro. Herfra vil vi blot ønske alle hold og danske ishockeyfans et rigtigt godt slutspil – må jeres hold klare sig næsten lige så godt som Rungsted!