Optakt: Nu gælder det kampen for førstepladsen
Mattias Persson Rungsted Seier Capital

Ovenpå en fantastisk weekend i Aalborg gælder det atter Metal Ligaen og kampen for at sikre førstepladsen. Otte kampe resterer (de øvrige otte hold har syv kampe tilbage) og hullet ned til SønderjyskE er på fire point.
Det er derfor tæt på, at aftenens kamp i Herning kan give en lille matchbold i forhold til at sikre førstepladsen, førstevalget i kvartfinalerne og hjemmebanefordelen hele vejen i slutspillet.

LÆS MERE: TV2 er vilde med Rungsted

Tømmermænd i Herning?
I Herning håber Petri Skrikos tropper uden tvivl på, at der gemmer sig en omgang pokaltømmermænd hos Rungsted Seier Capital. I midtjydernes optakt bliver der også forsøgt draget paralleller til sidste sæsons kamp ovenpå Continental Cup, hvor Rungsted i den grad var ramt af den hårde weekend.

Scenariet er dog ikke helt det samme af flere årsager. Rungsted har denne gang kun spillet to kampe, hvilket vel i bund og grund svarer til en weekend med back-to-back kampe i Metal Ligaen. Det er set før – også med gode udfald.
Dertil kommer skadessituationen, hvor kun Nikolai Gade og Mikael T. Christensen er ude. Så vi forventer langt fra en 7-1 afklapsning, som det var tilfældet ovenpå Continental Cup.

LÆS MERE: Overblik: Se alt om pokaltriumfen!

Høj moral
Selvtilliden må i den grad være i top, når Rungsted Seier Capital løber på isen i Kvik Hockey Arena 2.0 i aften. Mål af Joachim Holten Møller og Nikolaj Krag, comeback til Mattias Persson og Rasmus Andersson, vanvittigt comeback og fightervilje af drengene i finalen mod Frederikshavn – og ikke mindst en pokal som følge derfra, må uden tvivl give drengene en tro på, at selv den største modgang kan overvindes.

LÆS MERE: Rungsted dominerer ugens hold ovenpå pokaltriumfen

Vilje slår teknik
Mottoet i Herning har gennem noget tid været ”vilje slår teknink”. Om viljen ikke har været der i denne sæson, skal vi ikke kloge os på. Vi konstaterer bare, at Herning i denne sæson er i en forfatning, hvor de midtjyske rødder er mere til at tale med, end de har været det i mange år.

Der er næppe den samme tiltro til holdets styrke i Herning – heriblandt en tro på, at de i Simon Nielsen har en sidste skanse, der kan afgøre kampene for dem. Sidst Rungsted Seier Capital gæstede Herning, så vi også, at unge Albert Adamsen havde fået chancen i målet. Om det er tilfældet igen i aften, må vi vente og se. Simon Nielsen er en af de målmænd i Metal Ligaen, der har mest istid – og skud imod sig. Med en redningsprocent på 90.01 og en GAA på 2.44 (nummer ni i ligaen i begge kategorier) hos Herning-målmanden må opskriften være klar: Mange skud på mål – og dem giver Herning væk i denne sæson, så skal målene nok komme.