Rungsted kæmper for at slå hul i toppen
Joachim Holten Møller Rungsted Seier Capital

Med nederlaget til Aalborg Pirates fik nordjyderne et lille hul i toppen af tabellen. Hullet er dog ikke større end to point – hvis Rungsted vel at mærke slår gæsterne fra Frederikshavn White Hawks.

Netop kampen mod Frederikshavn kan resultere i et lille hul i toppen, hvor Rungsted Seier Capital sammen med Aalborg kan trække lidt fra.

For at det kan lykkes efter 10 kampe, så kræver det en sejr over Frederikshavn.Sejr kan næsten sikre Final4

En sejr over Frederikshavn kan nærmest så godt som sikre en plads i Final4, der afgøres efter 16 kampe.

Rungsted Seier Capital har forud for kampen et hul på otte point ned til SønderjyskE og Herning, som man begge har slået i samtlige af de indbyrdes opgør indtil videre i denne sæson.

Det vil være svært at se de to tidligere jyske storhold hente mellem otte og 11 point på Rungsted i løbet af de sidste seks kampe, inden Final4-deltagelsen afgøres.

LÆS MERE: Showkamp og landskamp aflysesNihlstorp træner med, men hvem skal stå?

Starten på tiden i dansk ishockey har ikke ligefrem været blid ved Cristopher Nihlstorp, der først havde et sammenstød med holdkammeraten Shane Hanna og efterfølgende fik endnu en hård medfart i comebacket i Aalborg.

Meldingerne går på, at Nihlstorp har trænet med op til kampen mod Frederikshavn, men om det er ensbetydende med et comeback i målet, har vi ingen meldinger på. Man kan dog håbe det.

LÆS MERE: Dagens spilforslag: Styrkeprøve i toppen

Kampene mod Frederikshavn plejer både at være tætte og underholdende. Med Jesper Jensen, Alexander Bumagin og Frederik Bjerrum som topfolkene, har Frederikshavn vist, at de kan hænge på i toppen af tabellen.

Frederikshavns to pointtab mod Odense, senest et nederlag, har dog vist, at de hvide høge fra norden ikke er stærkt flyvende for tiden. Man må dog ikke undervurdere dem, for der har de nok individuel kvalitet til, at det kan blive dyrt.

Rungsted har, med få undtagelser, faktisk haft et godt tag på Frederikshavn de seneste to sæsoner.

Special teams kan her blive en afgørende faktor. Her Har Rungsted (43,24%) en fordel med ligaens bedste powerplayprocent. I den statistik er det kun Odense (7,69%), der har en dårligere udnyttelsesprocent end Frederikshavn (15,79%).