Showkamp og landskamp aflyses
Shane Hanna Rungsted Seier Capital

Showkampen mellem Pressens Hold og landsholdet bliver ikke til noget.

Mandag eftermiddag meddeler Danmarks Ishockey Union, at kampen, der skulle være spillet i Frederikshavn den 7. november er aflyst, ligesom kampen i Bitcoin Arena mellem landsholdet og U25-landsholdet aflyses.

Det er selvfølgelig den aktuelle coronasituation, der har fået DIU til at aflyse kampen.

– Lige nu er Metal Ligaen den primære arbejdsplads for vores ishockeyspillere i Danmark, hvis sporten skal holdes i gang på højeste niveau. Vi vil gerne beskytte vores spillere i Metal Ligaen så godt som overhovedet muligt og finder det svært at retfærdiggøre nødvendigheden i kampen i den situation landet befinder sig i. Derfor ser vi ingen anden udvej end at aflyse samlingerne for både landsholdet og U25-landsholdet i november breaket, siger ligachef og general manager for landsholdholdene, Kim Pedersen, på Metalligaen.dk.

Udmeldingen om aflysningen går fint i tråd med Champagnebugtens blogindlæg, hvor argumenterne for at spille kampen var få i forhold til argumenterne for at aflyse den.

Herfra sender vi et anerkendende nik og skulderklap til DIU for beslutningen, samt at man fortsætter med at teste spillerne i den periode, der ellers var udset til at være landsholdspause. Det øger muligheden for, at ligaen atter kan være coronafri, når pausen er overstået.