Ræven fik smæk i Silkeborg
Det første Metal Liga-opgør i Silkeborg Skøjtehal endte med en eventyrlig fortælling om underdogen der besejrede guldfavoritterne. Rungsted Seier Capital viste stærk form og slog Herning med 5-2.

LÆS MERE: RSC og RIK viser sammenhold med nyt initiativ

Afgørende powerplays
Første periode var tæt på at blive en fortælling om de evigt manglende marginaler. Selvom Rungsted tidligt satte sig på kampen, så var det Herning, der kom foran. Begge gange i powerplay. Den ene gang via en tværpasning tæt på mål, hvor Morten Poulsen stod klar ved bagdøren. Den anden gang var et forsøg på en tilsvarende situation, hvor pucken i stedet ramte Simon Fredriksson, der kastede sig ned i et forsøg på at blokere pasningen, blot for at opdage, at pucken røg i mål.

Kaptajn Olsson to the rescue
Rungsted fik rystet de to powerplayscoringer af sig, ført an af Kaptajn Olsson, der reducerede i første periode, hvorefter han udlignede i anden.
Efter 2-2 scoringen tippede overtaget mere og mere til Rungsteds fordel. Skal vi være grove, og måske lidt farvede, så var Herning stort set kun farlige, når de var i overtal.

LÆS MERE: Sarault: Jeg vil sætte mit eget mærke

Stærkt powerpkay
Det lignede tidligt i kampen, at powerplaysituationerne skulle blive afgørende. Det blev de sådan set også. Det var nemlig på to powerplayscoringer – sådan næsten da, Fiddler og Bergman, at Rungsted slog sejren fast, inden Fiddler satte punktum for fortællingen om den første Metal Liga-kamp i Silkeborg med en scoring i det tomme mål. Fiddlers scoring kom, da Nikolaj Krag Christensens skud ramte Rungsteds canadiske forward på benet og røg ind, mens Bergmans kom via en afretning på Mattias Perssons skud i det sekund, hvor Herning blev fuldtallige.

Kampen i tal:

Herning Blue Fox – Rungsted Seier Capital 2-5 (2-1, 0-2, 0-2)
07.52 1-0 Morten Poulsen (Lasse Lassen, Kristoffer Lauridsen) PP
10.20 2-0 Anders Poulsen (Zachary Torquato) PP
16.38 2-1 Marcus Olsson (Tim Daly, Mattias Persson)
35.35 2-2 Marcus Olsson (Robin Bergman, Mattias Persson)
36.54 2-3 Tyler Fiddler PP
44.52 2-4 Robin Bergman (Mattias Persson, Morten Jensen)
58.49 2-5 Tyler Fiddler (Nikolaj Rosenthal, Charlie Sarault)

Udvisninger:
Herning Blue Fox: 3 x 2 min.
Rungsted Seier Capital: 6 x 2 min.

Skud: 25-42 (8-16, 9-14, 8-12)

Tilskuere: 413.