Referat: Herning Blue Fox – Rungsted Seier Capital 25.11.2018

Stimen lever og er nu på syv sejre i træk. Det holdt hårdt, men Rungsted Seier Capital fik en sejr med hjem fra den første kamp i Kvik Hockey Arena 2.0, hvor midtjyderne blev slået med 5-4.

Tålmodighed er en dyd
Det skal være sagt med det samme, Herning kom stærkt ud af starthullerne og satte tidligt Rungsted Seier Capital under pres. Presset var dog ikke værre, end at blot havde fire skud på mål i første periode, så hårdere pres var der heller ikke tale om.
Rungsted kæmpede sig stille og roligt bedre ind i kampen og fik også skabt et godt overtag i løbet af første periode. Det vedvarende pres gav pote lidt over halvvejs inde i første periode. Nikolaj Krag Christensen kom igennem i højre side og fyrede kanonen af. Skuddet fik den unge Herning-målmand ikke helt styr på, så pucken gled videre ind i målfeltet, hvor en fremstormende Nikolai Gade var hurtig til at prikke pucken ind.

LÆS MERE: Optakt: Langtidsskadet spiller får comeback i Herning

Gensvar mod gensvar
Scenarioet gentog sig atter i anden periode. Her var der dog lidt mere effektivitet hos Herning, selvom skuddene forblev få.
Da Markus Jensen gjorde det til 2-1 til hjemmeholdet med lidt over tre minutter tilbage af anden periode, var vejen banet for en Herning-føring til tredje periode. Men nej, sådan skulle det ikke være. Rungsted-spillerne gav svar på tiltalen og skruede op for gassen. Først gjorde Robin Bergman det til 2-2, inden Nikolaj Rosenthal og Tim Daly kørte Herning-defensiven tynd, hvorefter Rosenthal sikrede en ny Rungsted-føring med den anden Rungsted-scoring indenfor 48 sekunder.

LÆS MERE: Final4 værterne er fundet

Mere spændende end nødvendigt
Hos de tilstedeværende Rungsted-fans var der nok en tro på, at kampen var afgjort, da Robin Bergman med sin anden scoring øgede føringen til 4-2 seks minutter inde i tredje periode. Men så nemt skulle det ikke være.
Hjulpet stærkt på vej af to mindre smarte Rungsted-udvisninger kom Herning op og fik udlignet til 4-4 med knap fem minutter tilbage af kampen.
På det tidspunkt lå kampen vel mest af alt til Herning, mens man set med de blå briller mere tænkte i retning af, at det ville være fint, hvis man slap fra Herning med et enkelt point.

Fightermoralen og viljen til sejr var dog stor hos Rungsted-spillerne, der langt fra havde tænkt sig at lade midtjyderne sætte en stopper for stimen. Mens Herning gjorde klar til et stærkt pres i jagten på føringsmålet fik Rungsted lagt pucken på mål. De første forsøg blev klaret og blokeret, men Tyler Fiddler og kædekammeraterne fortsatte med at presse på, hvor Fiddler til sidst fik udnyttet, at Herning-målmanden var kommet så meget ud af position i forsøget på at skærme af, at pucken kunne sættes ind i det frie mål.

Herning tog kort efter en timeout og erstattede målmanden med en ekstra spiller, men satsningen blev aldrig rigtig farlig, så Rungsted fightede en stærk sejr hjem i det første besøg i Kvik Hockey Arena 2.0.