Rosenthal og Sarault jagter slutspilsrekorderne
Det er nok sekundært i forhold til bestræbelserne på at sikre guldet, men både Nikolaj Rosenthal og Charlie Sarault har muligheden for at sætte en dansk slutspilsrekord.

Bliver det 15 af 15?

Nikolaj Rosenthal er blot en enkelt scoring fra at tangere rekorden på flest scorede mål i slutspillet. Bliver det 15 af nummer 15? Vi kan kun håbe. En scoring – eller to, af Rosenthal vil i hvert fald være yderst velkommen i den fjerde finalekamp.

Blandt alle de spillere der har scoret over 10 mål i et slutspil, er det kun tre spillere, der har scoret flere end 10 mål og scoret flere eller lige så mange mål, som de har spillet kampe.

De tre er Aleksandrs Macijevskis, 15 mål i 13 kampe, Nicolas Monberg, 14 mål i 13 kampe og Mikko Suvanto, 14 mål i 14 kampe. Blaine Down, der scorede 15 mål i 2007-2008 slutspillet, brugte 16 kampe til det.

Vinder Rungsted den fjerde finalekamp, uden Rosenthal scorer, så slutter han med samme snit som Mikko Suvanto. Så uanset hvad, så er Nikolaj Rosenthal i gang med en historisk præstation, som blot en dansk spiller tidligere har leveret.

LÆS MERE: FÅ DIT NAVN PÅ EN RUNGSTED-TRØJEThe Pass Master

Charlie Sarault har på blot en sæson leveret præstationer, som de færreste spillere har gjort i Metal Ligaen. Sarault er efter den tredje finalekamp noteret for 15 assists i slutspillet – på blot 13 kampe, hvilket betyder, at Rungsted Seier Capitals canadiske center er blot tre assists fra at tangere rekorden for flest assists i slutspillet.

Selvom det bliver svært, så har sæsonen vist, at tre assists fra Sarault i en kamp bestemt ikke er en umulighed.

LÆS MERE: ER HOLTEN MØLLER OG MARINACCIO MED?