Rungsted satte vovsen på plads

Rungsted Seier Capital viste med 7-2 sejren i den grad, hvorfor førstepladsen er på nordsjællandske hænder, mens fynboerne hænger mere og mere fast i bunden.

Joren van Pottelberghe udviste ro og stærkt overblik og fik dermed en fin debut, hvor der næppe var meget at stille op ved målene. En kedelig episode endte dog med at stjæle en del af sejrens sødme, da Mikael T. Christensen blev skadet.

Top mod bund
Forskellen på Metal Ligaens top og bund blev hurtigt synligt i Odense. Selvom Bulldogs kom frem til et par forsøg tidligt i perioden, var det ikke noget, der rystede Joren van Pottelbergh. Målmandsvikaren virkede som sikkerheden selv og havde en ro over sit spil.

I den anden ende, var der langt fra ro og fred. Når nu vores normale undertalsmålscorer har karantæne, så er det lækkert, at andre træder til. Charlie Sarault kom af sted i højre side. I stedet for at afslutte, da han skar ind i banen, lagde Sarault pucken tilrette for en fremstormende Tyler Fiddler, der sikkert scorede. Lige så sikkert var Nikolaj Rosenthals scoring, da han blev sendt af sted med en friløber.

Det var ikke fordi, at Rungsted bombarderede Seppänen, men når de gjorde, var det med en høj effektivitet. Marcus Olsson gjorde det til 3-0, da han med ryggen til målet fik pucken foran Odense-målet, hvorefter han drejede en halv omgang og udnyttede åbningen ved stolpen.

LÆS MERE: Daly-rekord: På ugens hold for tredje uge i træk

Ned i gear
Anden periode blev aldrig samme tempofyldte oplevelse, som første periode havde været det. Det var faktisk først efter Odenses scoring – og den efterfølgende timeout, at der kom gang i den. Derfra og perioden ud var spillet nærmest udelukkende i Odenses zone. Dog uden det kastede en Rungsted-scoring af sig.

LÆS MERE: Dansk forstærkning på vej?

Storsejren slået fast
Det lidt lave gear fra anden periodes første halvdel blev skiftet ud i tredje periode, hvor Rungsted Seier Capital atter satte trumf på og viste, at der er en grund til, at de ligger nummer et. Det store lyspunkt var, at målene stort set var fordelt over alle kæderne.
Med Odenses hurtige reducering ovenpå Nikolaj Krag Christensens scoring tændte et svagt lys i forhold til et Odense comeback. 2-4 scoringen kom via et blødt skud fra blå linje, hvor van Pottelberghe næppe så meget til pucken, idet en håndfuld spillere stod samlet og spærrede udsynet. Men døren blev hurtigt smækket i – og banket fast, af Morten Jensen og Rasmus Andersson, inden Mattias Persson satte punktum med scoringen til 2-7.

TC skadet
Sejrens sødme fik dog en bitter dråbe i glasset. Mikael T. Christensen fik i tredje periode en tackling af Mads Schaarup, der sendte TC til tælling. Tacklingen ramte TC på skulderen, men fik hovedet til at tage en ordentlig rystetur. Mikael T. Christensen lignede en, der havde modtaget en knockout, da han efterfølgende blev hjulpet fra isen.
TC spillede ikke mere i kampen. De første meldinger går på, at han efterfølgende var okay igen, men at han skal undersøges nærmere. Man kan have sine bange anelser, når nu at det er anden gang på kort tid, at TC virker medtaget efter tacklinger. Vi håber det bedste for den sympatiske Rungsted-center.