Optakt: Når fire skal blive til to
Sæsonens første semifinalekamp står for døren, når Frederikshavn White Hawks kommer på besøg i Bitcoin Arena.

Mens nordjyderne kommer nærmest efter en dugfrisk kamp syv i benene, så venter der et yderst veludhvilet Rungsted-hold. Er der busben hos gæsterne, eller skal benene lige i gang hus hjemmeholdet ovenpå den lange kamppause?

Det spørgsmål har været oppe og vende flere steder op til kampen. Herfra er det dog svært at se, at det er en ulempe for Rungsted Seier Capital, at man kommer veludhvilet.

Det er nemlig langt fra første gang i denne sæson, at Rungsted Seier Capital går ind til en vigtig kamp ovenpå en vigtig kamppause.

Rungsted åbnede med en sejr ovenpå landsholdspausen i november (2-0 over Herning), ovenpå juleferien (7-1 over Rødovre) og Final4-semifinalen (5-2 over Aalborg). Ja, faktisk var eneste gang, hvor det ikke skete ovenpå landsholdspausen i februar, hvor det blev til et 3-2 nederlag til Rødovre. Så også her er statistikken på Rungsteds side.

LÆS MERE: BIG DATA-analyse: Sådan er det gået mod FrederikshavnSame procedure as last time…

Vi forventer ikke de store udskiftninger i kæderne. Vi hører ingen meldinger om skader i truppen, så vi forventer, at vi indleder semifinaleserien med en fuld og veludhvilet trup. Det er altså ikke et dårligt udgangspunkt.

Med det på plads så må spørgsmålet for Erik Hjalmarsson være, hvordan kæderne skal matches, så det giver Rungsted Seier Capital den størst mulige fordel på isen.

LÆS MERE: Dagens spil: 1. semifinalekamp2002 om igen?

Det er svært ikke at lade tankerne flyve tilbage til 2002. En førsteplads i grundspillet og sidenhen en semifinaleserie mod Frederikshavn. Det er derfor svært ikke at lade drømmene og håbet flyve afsted i samme retning som i 2002.

En ting er drømme, noget andet er virkeligheden. Men for at virkeligheden kan blive tættere på drømmen, så kræver det, at der er en ekstra mand på tribunen. Der skal derfor lyde en stor opfordring herfra til, at Bitcoin Arena bliver fyldt til randen, så vi kan få skabt en kulisse, der kan give drengene på isen de sidste marginaler, der kan sikre en sejr.

LÆS MERE: Rosenthal: Jeg forventer en tæt serie