Optakt: Sæsonens vigtigste weekend venter
Skulle programmet være ledigt fredag og/eller lørdag aften, så skal der herfra lyde en opfordring til, at man tager til Odense og Vojens for at støtte drengene, når de skal i kamp i sæsonens vel nok vigtigste weekend.

Med seks kampe tilbage i grundspillet skal Odense og SønderjyskE besejres, hvis muligheden for at ende i top fire eller top seks skal bevares. Det er den nøgne sandhed, der ikke kan pakkes ind på nogen måde.

LÆS MERE: Stort interview med Rasmus T. Andersson: Derfor valgte jeg Rungsted

Fredagens kamp mod Odense er vital, da der her kan tages point fra en direkte konkurrent i kampen om en placering i både top fire og top seks. Vi har heldigvis haft et godt tag på Odense i de seneste opgør, hvor det er blevet til overbevisende sejre. Fredag er det dog to hold, hvis formkurve i den grad svinger, der mødes til et afgørende slag.

Disciplinen og special teams er nøglen
Vi har i de seneste kampe fået understreget, at antallet af udvisninger i den grad er afgørende for, om det bliver til point. I de seneste fem kampe har Rungsted Seier Capital indkasseret 16 mål. Af disse har de seks været powerplayscoringer. 37,50% af målene scoret imod har været, mens vi har været i undertal.

I den periode har vi også scoret 16 mål, hvoraf de fire har været i powerplay, mens en enkelt blev sat ind i undertal. Selvom det kun er marginalt, så er vi rent statistisk bedre end selv flere af ligaens stærkeste hold – når vi spiller fem mod fem.

Hvis vi ser rent hypotetisk på det, så har det kostet os tre point mod Aalborg, et mod Esbjerg, tre mod Gentofte, samt potentielt et til to mod Herning. Over de sidste fem kampe bliver det til otte til ni tabte point i boxplay.

LÆS MERE: Landsholdene bugner af Rungsted-spillere – men hvor er Morten Jensen?

Vi har derfor ikke overraskende fokus på special teams, da de i den grad er nøglen til holdets succes – især boxplay. Direkte stillet overfor Odense har boxplayet dog virket ganske godt. Her er det blot blevet til et enkelt mål imod, når Odense har været i overtal. I sæsonens tre første kampe indkasserede vi seks to-minuttersudvisninger mod Odense, mens det i 5-0 sejren blot blev til fire. Denne stil skal holdes fredag. Bliver den det, så står vi med et godt udgangspunkt for at tage tre vigtige point i kampen om en placering i toppen af tabellen.

Comeback
Der skulle efter vores oplysninger være comeback til Emil Oliver Christensen i fredagens kamp, hvilket “blot” efterlader Mikael T. Christensen, Mattias Persson og Joachim Holten Møller på skadeslisten. Sidstnævnte skulle dog nærme sig et comeback.

Den syvende mand
Der skal herfra lyde en solid opfordring til, at man tager turen til Odense og Vojens i weekenden for at støtte drengene. Der er brug for alt den støtte, der kan mønstres, når der skal kæmpes for seks vitale point.

Har du ikke mulighed for det, så kan du følge begge kampe live her på Champagnebugten eller via vores Twitter-profil.