Matchbolde eller udligning?
Simon Fredriksson
Simon Fredriksson

Bliver det til tre matchbolde til Rungsted Seier Capital, eller får Frederikshavn White Hawks udlignet? Det er det helt store spørgsmål forud for tirsdagens semifinalebrag i det nordjyske.

Når man tænker på, hvor få kampe Rungsted Seier Capital har tabt i denne sæson, endvidere tabt i træk, er det derfor fristende at tro, at en sejr i Frederikshavn vil give Rungsted mere end blot et ben i finalen.

Men for at vi kan nå dertil, kræver det først og fremmest, at der kommer en sejr i hus tirsdag aften i Frederikshavn – hvor der selvfølgelig ikke skal spilles overtid for at afgøre den tredje semifinalekamp.

LÆS MERE: Aprilsnar – Stille 1. april i dansk ishockeyDisciplinen skal på plads

Det er nemt nok at kræve det, når man ser på fra tribunen, men disciplinen skal simpelthen forbedres. Slutspilsserierne får uden tvivl opbygget nogle frustrationer og små interne kampe i kampene, men når boxplayet ikke er stærkere, end det er, så er det altså et oplagt område, hvor små forbedringer kan give markante resultater.

Ærgerligt vil næppe være dækkende, hvis det er sådan noget, som drengene på isen selv har så direkte en indflydelse på, der afgør, om det hedder DM-finale eller bronzekampe for andet år i træk.

Herfra skal der derfor lyde en kraftig opfordring til at holde en god disciplin, selv når Mølgaard og andre Frederikshavn-spillere forsøger at få en til at hoppe med på unoder.

LÆS MERE: Dagens spil: 4. semifinalekampStatus på truppen

Nikolai Gade sad tredje semifinalekamp over med en fodskade. Vores meldinger går dog på, at han snart er tilbage i kamp igen – enten allerede tirsdag eller fredag.

Det er dog tvivlsomt, om Mathias Røndbjerg atter er ovenpå igen, efter den tur han fik ind i banden af William Boysen i den tredje semifinalekamp. Her forventer vi en “game time” afgørelse, eller at Røndbjerg først er klar igen fredag, når det går løs til en måske afgørende semifinalekamp i Bitcoin Arena.